Domácí masová konzerva

canned meat in glass. Isolated over white background

Chcete mít kousek dobrého masa vždycky po ruce? Domácí návod, jak takový luxus zařídit!

Na 1 sklenici potřebujeme:
asi 750 g vepřového masa
sůl a koření podle chuti
velká zavařovací sklenice

Postup:
Maso opláchneme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, okořeníme a necháme několik hodin v chladnu odležet. Poté kostky nasypeme do sklenice a pevně uzavřeme. Sklenici vložíme do pekáčku nebo hlubokého plechu vyloženého utěrkou a zalijeme asi do jedné třetiny vodou. Zapékáme v troubě na 100 stupňů asi čtyři hodiny.

Po otevření stačí pouze ohřát. Dobrou chuť!

konzerva

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *