Sušenky z ovesných vloček

WEI47769e_2012A7B18BFCF0B537407B2BB926DB15012BUdělejte radost sobě i druhým! Tyhle sušenkové hrudky jsou sladké, dobré a zvládne je opravdu každý 🙂

Ingredience
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů
130 g másla
3 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
špetka skořice
volitelné: 4 lžíce slunečnicových, lněných (drcených), sezamových nebo sekaných dýňových semínek, máku, brusinek, …

Postup
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici a ořechy. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu nebo prášek do pečiva a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech (v původním návodu psali, že se mají nechávat větší rozestupy, protože se hrudky roztečou, ale mě se vždycky povedly prostě jako hrudky). Pečte 15 – 20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Žabka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *