Jasoň (či Drsoň) XIX

jason6Kdo nebo co že je to ten Jasoň? V prvé řadě je Jasoň princ, v druhé řadě má dvojče Drsoně, který je taky princ, a ve třetí řadě je Jasoň tradiční akce pro vedoucí Kompasu.

Bratři princové nikdy neprosluli přehnanou láskou jednoho k druhému, proto bylo docela překvapující, že se letošní narozeniny rozhodli oslavit společně v kruhu nejbližší rodiny a přátel..tedy, z rodiny tam byli jen oni dva, z nejbližších přátel pak parta roverů a vedoucích z Brna, z nichž se drtivá většina potkala s princi poprvé v životě. Není tedy divu, že se brzy všichni společně rozhodli splnit Jasoňovi jeho velké narozeninové přání a vydali se na putování skrz fantasy světy. Po překonání klasických peripetií, které si každá (fantasy) družina umí velmi dobře představit (za všechny zmiňme boj trpaslíků proti obrům, nebo až veterinární zásah při pomoci nadmutým srnám) jsme se za pomoci čaroděje přenesli do světa, kde už na nás nečekala narozeninová hostina. Tu jsme museli pro Jasoně ještě nachystat..a pak sníst, což bylo snad ještě náročnější. Po večeři Drsoň využil Jasoňovi ospalosti a rozhodl se ho zbavit. Za pomoci ostatních připravil několik variant Jasoňovy smrti, pročež ten málem skončil utopen, spálen, uspán nebo ojíněn ve sklepě plném pavouků.

jason8 jason7

V žádném fantasy příběhu nesmí chybět dlouhé putování po cestách i necestách s nejasným cílem, které jsme si ani my nenechali ujít. A že jsme museli jít..ještě, že jsme si na sbalili dostatek proviantu, včetně salámu s absolutně jedlým střívkem. Pak ještě JB se Smíškem naházeli do řeky pár uf a mohli jsme se vrátit. Večer pak ve městě všech měst, velkém a vznešeném Ankh-Morporku, někteří zachraňovali otráveného šéfa města Patricije, jiní se ho naopak pokoušeli dorazit, někdo se vydával na hrdinské barbarské výpravy a někdo jen smrděl u baru. Udržet pořádek v tomhle zmatku mohla jedině Hlídka, která má ve sboru tak sehrané policisty jako jsou seržant Tračník a desátník Nóbloch.

jason5 jason4

Další den jsme konečně potkali draka, na kterém si dokonce jedna ze skupin, tvořící fotoromán, udělala párty. Bohužel to zase odnesl věčný smolař Sean Bean. Jinde se Tyrion Lannister rozhodl osedlat si jednorožce a ještě na jiném místě proběhl krátký, ale efektivní (či efektní?) boj o Železný trůn. Stali jsme se i účastníky bitvy o princeznu Cirillu, kterou svedlo království Nilfgaard (vedené jak jinak, než pánem snů Sandmanem) s Cintrou. Ta, ač vedená smolařem Beanem, v závěrečném souboji nilfgaarďany rozprášila. Poslední večer se nesl v duchu tradičně velikonočním, holky pletly pomlázky, kluci barvili vejce, a naopak, jiní nedělali nic, kdo měl štěstí, pozoroval dalekohledem planety či blízké sloupy, a někteří se snažili dostat z ostrova plného opičích chrámů, zaostalých domorodců a mrtvých velryb. Vše dobře dopadlo a po ranním mrskutu, topinkách s vejci a kousku legendy o princi Jasoňovi jsme se navrátili z fantasy světa zpět do toho reálného.

Bulďa

jason3 jason2

jason1

Další fotky z Jasoně ke shlédnutí ZDE

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *