Ples k 25. výročí Kompasu

ples220.2.2016 se konal první jubilejní střediskový ples a to kvůli tomu, že naše středisko slaví letošním rokem své 25. narozeniny.

Ples jsme protancovali. Alespoň já s Laďou. Tancujeme totiž moc rádi, a přestože nejsme žádné taneční hvězdy, nechybí nám odvaha pustit se do většiny tanců. K tanci nám hrála grandiózní kapela s hrozně dlouhým názvem, který jsem samozřejmě už zapomněla. Pódium zabrali od kraje ke kraji a bylo jich – no nejmíň osmnáct. Možná i víc. Měli nejrůznější žesťové nástroje a několik zpěváků a hráli fakt dobře! Sice moc neměli v repertoáru písničky s tříčtvrtečním rytmem, ale to vadilo asi jenom těm, co mají v oblibě waltz, ostatní si vychutnávali  nejrůznější písně v rytmu tanga, quickstepu, jivu, dokonce zazněla i jedna samba!

ples4

Ti, co nechtěli tancovat, nebo neměli s kým, se taky rozhodně nenudili. Mohli koukat na country tanečníky, povídat si s kamarády, vzpomínat na roky dávno minulé nad starými, někdy dokonce prastarými, kronikami, anebo malovat obrázky z filmů. Fixama. Přímo na ubrusy stolů (byly papírový). To byla backgroundovka celého plesu – namalovat stěžejní scény k filmům ze seznamu. Na seznamu byly takové pecky jako Pulp Fiction, Vetřelec, Šíleně smutná princezna… Náš stůl měl výhodu zdatných kreslířů a znalců filmů Polákových, takže jsme pomýšleli na vítězství. Prozradím rovnou, že našich 23 bodů nakonec překonaly hned dva stoly – jednak stůl vedoucích (Jerri, Grg, Marty, Káně, Fifi, Bulďa, Alf a další) a stůl, u kterého seděli Hofírkovi.

Zlatým hřebem celého plesu pak bylo vystoupení našich nejmladších roverů – Kladiv. 6 kluků a 6 holek sebevědomě předstoupilo před publikum a svým tanečním číslem si vysloužilo ohlušující ovace.

ples3
V předsálí měla Jojo zřízený fotokoutek, kde zvěčňovala zájemce ve vtipných pózách a rekvizitách. Celým večerem nás prováděla Káťa s Páďou.

Tak takový byl ples – zábavný, pestrý a jedinečný – tedy alespoň prozatím jedinečný, uvidíme, co bude za rok 🙂

Ropák

ples1 ples5

Na další fotky z plesu se můžete podívat ZDE

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *