Filmové premiéry

premieryV lednu bylo v programech kin možno shlédnout několik premiér. Ty nejzajímavější si aslepoň trochu přiblížíme.

Osm hrozných (7.1. 2016)

Novinka Quentina Tarantina se odehrává v Americe několik let po občanské válce. Skupina hlavních hrdinů je složena ze dvou soutěžících lovců odměn, jedné vězenkyně, na jejíž hlavu je vypsaná odměna, a vojenský zběh. Setkají se v dostavníku. Jejich cestu však přeruší sněhová bouře…
Tarantino na tomto snímku spolupracoval opět s kameramanem Robertem Richardsonem (Nespoutaný Django, Hanebný pancharti, Kill Bill). Hudbu k filmu skladatel Ennio Morricone nahrával v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem. S tím spolupracuje již řadu let a orchestr jej mj. doprovází i na živých vystoupeních.

Trailer zde: https://www.youtube.com/watch?v=khQZKKcTfME

osm hroznych


Lída Baarová
(21.1. 2016)

Příběh ženy, která milovala Ďábla.

Nový česko-slovenský koproduční film Filipa Renče podle scénáře Ivana Hubače. Snímek s rozpočtem 80 milionů korun s přispěním 15 milionů od Státního fondu kinematografie patří mezi finančně nejnáročnější projekty české filmové scény. V hlavní roli se představí Slovenka Táňa Pauhofová. Josepha Goebbelse si zahrál Karl Markovics. Ve vedlejší roli Adolfa Hitlera se představí Pavel Kříž. Film líčí začátky její filmové kariéry v Německu, vztah s kolegou hercem, následný vztah s ministrem propagandy a odmítnutí nabídky z Hollywoodu. Zlom nastává po intervenci Hitlera.

Trailer zde: https://www.youtube.com/watch?v=BqR_IizF3VE

lida baarova

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *