Řízky

řízekV dnešní uspěchané době je třeba šetřit každou minutu. Tak proč nešetřit čas také při smažení řízků?

Chcete si osmažit tři kousky řízků pro sebe, maminku a tatínka. Každý kousek se smaží 10 minut,tedy 5 minut z každé strany. Jak to uděláte, abyste kousky kaprů osmažili co nejrychleji? Můžete řízky osmažit z jedné strany a dosmažit je později.

Svoje odpovědi posílejta na e-mail KOMpost.casopis@gmail.com. Jako odměna vás bude čekat něco slakého na zub.

Odpověď: Dáte na pánvičku dva kousky řízku, po pěti minutách jeden kousek otočíte na druhou stranu a jeden odděláte, dáte tam třetí ještě z žádné strany neosmažený kousek, po pěti minutách máte první kousek celý dosmažený (celkem smažíte 10 minut) a zbývá vám osmažit dva kousky z jedené strany, oba dva dáte na příslušnou stranu a po pěti minutách odděláte. Smažili jste dohromady patnáct minut.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *